Studio Basta

Projects: public

Comments Off on Bekaertsite – Zwevegem in Projects, Projects: public

Bekaertsite – Zwevegem

EN Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Comments Off on Yzerboomgaard – Diksmuide in Projects, Projects: public

Yzerboomgaard – Diksmuide

EN Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

De Zathe – Nieuwpoort

  • opdrachtgever: Osar / Belfius
  • oppervlakte: 6500m²
  • totale ontwerpkost: 33.357 euro
  • kostprijs aanleg: 513.185,63 (exl. BTW)
  • uitvoeringstermijn: vanaf april 2013

In Nieuwpoort wordt een ambitieus nieuw rust- en verzorgingstehuis gebouwd. De omgevings-aanleg is een antwoord op het hoge kwaliteitsniveau van het gebouw.

Het ontwerp van de buitenruimte maakt de link tussen het gebouw en zijn ruimere omgeving. Aan de voorzijde van het gebouw wordt er een “stedelijk” pleintje en een publieke doorsteek gecreëerd die aansluit op de directe context van Nieuwpoort stad. Dit pleintje bundelt functies die veel dynamiek genereren(ingang voor bezoekers, ingangen geplande service-flats, terras voor cafétaria, fietsenstalling bezoekers…). De achterzijde van het gebouw sluit aan op de context van het recreatieve groene lint “De spoorweg-zathe” die een link maakt met het buitengebied. Door het bundelen van laag-dynamische functies (pleintje tussen de bomen, zitbanken, moestuintje,…) ontstaat er een rustige groene kant van het gebouw. Ook de materialen en de beplanting vertalen dit concept. Dit eenvoudig maar prikkelend ontwerp wil een rustige dagelijkse ruimte op maat van zijn bewoners zijn in éénheid met zijn omgeving.

Park – Kortrijk

EN Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.