Studio Basta

Bankstraat

  • bankstraat_gullegem_a
  • bankstraat_gullegem_b
  • bankstraat_gullegem_c
  • bankstraat_gullegem_f
  • bankstraat_gullegem_g
  • bankstraat_gullegem_so

[one_half_first] Gullegem

Bankstraat

  • ism studiebureau Demey en architectenbureau Goddeeris
  • ontwerp 2012
  • opp 5300m²

Op een langdurig braakliggende terrein pal in het centrum van Gullegem ontwikkelt zich een nieuwbouwproject van residentiële appartementsgebouwen. De inrichting van de buitenruimte is tweeledig. Het binnenplein is statig, strak, en mineraal van opzet terwijl het achterliggend park een groene, organische uitstraling heeft. De kern van de ontwerpoefening zit hem in de ‘vage grens’ tussen het private en het publieke. De buitenruimte is volledig doorwaadbaar voor de publieke bezoeker en verankert daardoor de site perfect in de bestaande structuren van de gemeente.[/one_half_first][one_half_last]Gullegem

Bankstraat

The design for this residential housing project is dual. A formal square at the front of the building is in search to make connection with the center of Gullegem. The back is a rather green organic design. The new area is permeable and makes connections wit all existing structures in the area. [/one_half_last]