Studio Basta

Bekaertsite

  • bekaertsite_01

[one_half_first] Zwevegem

Bekaertsite

 

  • Oppervlakte 7.5ha
  • Ontwerp 2014
  • Opdrachtgever: Vanhaerents

Een oude industriële site in Zwevegem wordt gesaneerd en heringericht als woongebied. Het programma werd geclusterd in bebouwde eilanden die verder in een lege ruimte liggen. Op deze manier ontstaat een natuurlijke gradient van privaat naar publiek domein, van massa en ruimte, en het is de basis van een haalbaar en interessant beheer. Deze ruimte wordt omsloten door een rand van beplanting die evolueert naargelang de situatie. Aan de provinciale fietsas is de beplanting naturalistisch, parkachtig aan het stadspark en stedelijk aan de kant van de stedelijke sportzone. [/one_half_first][one_half_last] Zwevegem

Bekaertsite

An old industrial site in Zwevegem will be redesigned as a housing-area. The program will be clustered in built areas, placed in an empty space. In this way, there is a good balance in privat and public space, between mass and space, and it is a good starting for an interesting maintenance. This open space wiil be surrounded by a planted belt wich varies in atmosphere: along the bicycle-path to the countryside, there will be a naturalistic atmosphere, a parc-atmosphere near the city-hall and a urban atmosphere near the sports-center. [/one_half_last]