Studio Basta

De Warande

  • warande_00
  • warande_01
  • warande_02
  • warande_04
  • warande_05
  • warande_06
  • warande_07
  • warande_08
  • warande_09
  • warande_10
  • warande_11
  • warande_12
  • warande_13
  • warande_15
  • warande_14

[one_half_first] Kortrijk

De Warande

  • Uitvoering 2012
  • Concept:  Studio Basta in samenwerking met Fris in het landschap
  • Openbaar speeldomein
  • Oppervlakte: 7.5 ha
  • Budget 900.000 euro (excl. Btw)
  • Opdrachtgever: stad Kortrijk

De Warande is sinds jaar en dag hèt speelplein van Kortrijk. Het stadsbestuur besliste om het park te restaureren. Daarbij werd de oppervlakte verdubbeld met als doel in het zuidelijke deel een landschapspark te ontwikkelen met een fiets- en wandelverbinding tot in de binnenstad. De Warande moet zowel op lokaal als regionaal niveau een toonaangevend kindgericht speelplein en jeugdverblijfcentrum worden. De krachtlijnen van het nieuw ontwerp zijn speelnatuur, sociale verankering, goede fiets- en wandelontsluiting, ruimte voor verschillende groeperingen en verankering in grotere context. Tijdens het ontwerpproces wordt het luik van participatie van bij het begin sterk uitgewerkt.

Video WTV[/one_half_first][one_half_last]Kortrijk

De Warande

  • Realisation 2012
  • Concept:  Studio Basta in cooperation with Fris in het landschap
  • Openbaar speeldomein
  • Surface: 7.5 ha
  • Budget 900.000 euro (excl. Btw)
  • Cient: city of Kortrijk

The Warande is the playground in Kortrijk for many generations. The city decided to restore the park and enlarge it until 7.5 hectares. In the new design, the main guidelines were a landscape-parc with connection with the city-centre, playing in and with nature, integration of different groups of users and a broad participatory traject for all stakeholders.

Video WTV[/one_half_last]