Studio Basta

De Zathe

  • open_zathe_11
  • open_zathe_07
  • open_zathe_08
  • open_zathe_09
  • open_zathe_10
  • open_zathe_12
  • open_zathe_04
  • open_zathe_05
  • open_zathe_02
  • open_zathe_03
  • open_zathe_06

[one_half_first]Nieuwpoort

De Zathe

  • Uitvoering 2013 – 2014
  • Concept:  Studio Basta
  • Woon- en zorgcentrum
  • Oppervlakte: 6000m²
  • Budget: 500.000 euro (excl.btw)
  • Opdrachtgever: Osar/Belfius

In Nieuwpoort werd een ambitieus nieuw Woon- en Zorgcentrum gebouwd.  De omgevings-aanleg is een antwoord op het hoge kwaliteitsniveau van het gebouw.
Het ontwerp van de buitenruimte maakt de link tussen het gebouw en zijn ruimere omgeving. Aan de voorzijde van het gebouw wordt er een “stedelijk” pleintje en een publieke doorsteek gecreëerd die aansluit op de directe context van Nieuwpoort stad. Dit pleintje bundelt functies die veel dynamiek genereren(ingang voor bezoekers, ingangen geplande service-flats, terras voor cafétaria, fietsenstalling bezoekers…). De achterzijde van het gebouw sluit aan op de context van het recreatieve groene lint “De spoorweg-zate” die een link maakt met het buitengebied. Door het bundelen van laag-dynamische functies (pleintje tussen de bomen, zitbanken, moestuintje,…) ontstaat er een rustige groene kant van het gebouw. Ook de materialen en de beplanting vertalen dit concept. Dit eenvoudig maar prikkelend ontwerp wil een rustige dagelijkse ruimte op maat van zijn bewoners zijn in éénheid met zijn omgeving.[/one_half_first][one_half_last] Nieuwpoort

De Zathe

  • Realisation: 2013-2014
  • Concept:  Studio Basta
  • Retirement-home
  • Surface: 6000m²
  • Budget: 500.000 euro (excl.btw)
  • Client: Osar/Belfius

The design of this new retirement-home is based on the duality of the site. The front of the building is in relation with the city-center of Nieuwpoort. The back of the site makes connection with the countryside and nature by a green recreational pathway. The environmental design takes over this duality. A square in the front joints the building with the citycentre and gives place for the dynamic of the entrance. A green garden at the back collects all the low-dynamic functions. A public pathway makes connection between both sides, and between daily life and being retired.[/one_half_last]