Studio Basta

Landschapspark Rock Werchter

  • wed_werchter_01
  • wed_werchter_02
  • wed_werchter_03
  • wed_werchter_04
  • wed_werchter_05
  • wed_werchter_06

[one_half_first]Werchter

Landschapspark Rock

De vraag naar een landschapsplan voor de site van Rock Werchter had verschillende doelen voor ogen. ANB wou de fragiele broekbossen waar het festival plaats vindt beschermen. De gemeente Werchter was geboeid door de gedachte van een permanent landschapspark rond het festival-thema. En tenslotte was LIVE NATION zelf in de eerste plaats op zoek naar een degelijke permanente inrichting die het festival en zijn organisatie ten goede komt. Ons team maakte een landschapspark op basis van een herkenbare ruimtelijke voetprint van het festival. Daarbij staan drie ontwerpprincipes centraal. Een inrichting van de bodem (gewapende /verstevigde / drainerende ondergrond) waaraan een plantenpallet gekoppeld wordt. Een degelijke waterhuishouding. En een gediversifeerd bomenbeeld dat zorgt voor een casco-structuur waar het festival zich in integreert. Het resultaat is een ecologisch en functioneel landschapspark met een sterke identiteit.

[/one_half_first][one_half_last] Werchter

Landschapspark Rock

There were many reasons to work out a landscape-park for the site of Rock Werchter. Surrounding nature need to be protected, the village of Werchter was interested in a permanent park, and the festival could benefit from an improved terrain. Our team worked out a landscape-park based on the footprint of the festival. Treatment of water, soil, and a structure of green, made a strong green casco for this site, in wich a festival can take place on a solid ground and a marvelous atmosphere. The rest of the year, a landscapepark occurs in wich people and nature can florish.[/one_half_last]